PGA Championship

• 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

PGA Championship by Trelleborgs Kommun är en golftävling som ingår LETAS (ladies Europen Tour Access Series). Totalt fem tävlingar i Sverige, PGA Championship by Trelleborgs Kommun har en prissumma på totalt 55.000 Euro, den 21-23 augusti spelas tävlingen på Tegelberga Golfklubb. Den 20 augusti spelas en Pro-Am, tre amatörer spelar i lag tillsammans med en tjej från startfältet.

Följ tävlingen!

Via Nordic golf tour hittar du startlista och leaderboard så att du kan följa tävlingen, men du är också välkommen som åskådare på plats här på Tegelberga!

Direktlänkar till

Startlista – klicka här

Leaderboard – klicka här

Måndag 23 augusti sänds sista 9 hålen på Klubb-TV – klicka här

PGA Championship är proffsgolfarnas mästerskap. Det spelades för första gången i Sverige 1932. Alla svenska världsstjärnor har spelat tävlingen och många har segrat. Några exempel är Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Catrin Nilsmark. PGA mästerskapen spelas i de flesta golfländer. I USA är PGA mästerskapen en major som vunnits av bland andra Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen och Inbee Park.

Det är fjärde året som Tegelberga Golfklubb står värd för en proffstävling för damer. Årets tävling ingår i Ladies European Tour Access Series, det vill säga undertouren till Ladies European Tour. I och med att tävlingen i år är en LETAS tävling och PGA mästerskap blir detta den största tävlingen klubben hittills arrangerat. Det råder inget publikförbud men antal åskådare år maximerat till 600 personer och tävlingen kan följas via klubbtv.nu.

Till start kommer ett starkt startfält med proffs och amatörer från alla världsdelar. I startlistan hittar vi proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och Europa och flera amatörer som representerat Sverige i landslagsuppdrag.

Nyheter från 2021 års upplaga