PGA Championship Trelleborg

19 - 21 maj 2022

PGA Championship Trelleborg

PGA Championship Trelleborg är en golftävling som ingår i LETAS (Ladies European Tour Access Series). Totalt spelas fem tävlingar i Sverige. PGA Championship Trelleborg har en prissumma på totalt 50.000 Euro vilket är den högsta på LETAS-touren. Den 19-21 maj spelas tävlingen på Tegelberga Golfklubb. Den 18 maj spelas en Pro-Am, tre amatörer spelar i lag tillsammans med en tjej från startfältet.

Följ tävlingen!

Via Nordic Golf Tour och LETAS golf hittar du startlista och leaderboard så att du kan följa tävlingen, men du är också välkommen som åskådare på plats här på Tegelberga!

Direktlänkar till

Startlista – Nordic Golf Tour

Leaderboard – LETAS golf

Om PGA Championship

PGA Championship är proffsgolfarnas mästerskap. Det spelades för första gången i Sverige 1932. Alla svenska världsstjärnor har spelat tävlingen och många har segrat. Några exempel är Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Catrin Nilsmark. PGA-mästerskapen spelas i de flesta golfländer. I USA är PGA-mästerskapen en Major som vunnits av bland andra Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen och Inbee Park.

Proffstävling för damer på Tegelberga Golfklubb

Det är femte året som Tegelberga Golfklubb står värd för en proffstävling för damer. Årets tävling ingår i Ladies European Tour Access Series, det vill säga undertouren till Ladies European Tour. I och med att tävlingen i år är en LETAS-tävling och PGA-mästerskap blir detta den största tävlingen klubben hittills arrangerat. Vi välkomnar publik och tävlingen kan följas via klubbtv.nu.

Startfältet 2022

Till start kommer ett starkt startfält med proffs och amatörer från alla världsdelar, 2021 kom det spelare från 23 olika nationer och anmälningslistan indikerar något liknande i år. I startlistan hittar vi proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och Europa och flera amatörer som representerat Sverige på landslagsnivå.

• 00d
  • 00t
  • 00m
  • 00s

Prova på att spela golf

I arbetet med att fler barn och ungdomar skall få en möjlighet att prova på golf så anordnar Tegelberga Golfklubb ”Prova på-aktiviteter” för paragolf, ungdomar och tjejer under PGA Championship Trelleborg mellan 15:e maj och 17:e maj.

Mer information om tider och innehåll kan ni läsa om i inbjudningarna under ”Läs mer…”.

Datum: 15-17 maj

Trelleborgs kommun tillsammans med PGA arrangerar också ”Prova på-aktiviteter” under ”PGA Championship Trelleborg” på Tegelberga Golfklubb. Här kommer barn och ungdomar med hjälp av några PGA Pros, få prova på golf. Det kommer även finnas experter inom paragolf med inriktning på barn och ungdomar med funktionsvariationer.

Datum: 17-21 maj